P. Pospěchová - Outdoorová kuchařka
27.06.2016 - 01:36 |
Redakce:
TZ
Od rodinných výletů po zimní horské expedice
Nepostradatelná knížka Petry Pospěchové pro všechny, kdo vyrážejí na výlet či trek a nespokojí se s instantními polévkami nebo konzervami.
Přináší chutné, rychlé, lehké a výživné recepty na všechny druhy výšlapů, shrnuje, jak jídlo nejlépe zabalit, naplánovat jídelníček, případně jaké přirozeně léčivé potraviny s sebou vzít pro případ zdravotních potíží.
Petra Pospěchová léta svých zkušeností z hor přetavila v příručku, která mapuje, jak se po všech kulinárních stránkách připravit na víkendový výlet do Jeseníků, zimní přechod ukrajinských hor či himálajské expedice, ale taky na jednodenní výšlap s dětmi. Knížka je užitečná jak pro zkušené vlčáky, kterým rozšíří kulinární obzory a dosavadní jídelníček, tak pro začátečníky, kteří se chystají ven poprvé a potřebují se zorientovat nejen v jedlých surovinách, ale i ve vybavení pro vaření v přírodě.
S Outdoorovou kuchařkou hravě zvládnete každou výpravu do hor a přírody vůbec.
Formát: 148 x 210 mm
Vazba: V4, se speciálním potahem vhodným do terénu
Provedení: celobarevné
Počet stran: 192 stran
MOC: 399 Kč
Vydalo nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz, foto receptů: David Turecký
Řekli o knize:
V horách jsem mnohokrát zažil, že mi vichr s brutální silou metl sníh do tváře, kyslíku co za nehet a tělesná schránka byla pod těžkou únavou na hranici zhroucení. V té chvíli jsem hbitým kuchtíkem s řádem michelinským a specializací na „přežít“. Jak to v horách zvládnout účelně a přitom prospět svým chuťovým pohárkům, zjistíte v této knížce, kterou pro vás sepsala moje milá kamarádka Péťa Pospěška.
Marek Holeček, horolezec
Za mých mladých let jsme si servírovali třeba měsíc v kuse olejovky, hrášek s rýží anebo se špagetami. Sice jsme si vystačili, ale donekonečna to takto nejde. Proto by tato kuchařka neměla pro inspiraci chybět v žádné knihovně outdoorového nadšence…
Jindřich Hudeček – lezec a zakladatel společnosti HUDYsport
Petra Pospěchová
Petra Pospěchová vystudovala sociologii v Brně, od osmnácti let se živí novinařinou. Má za sebou několikaleté angažmá v Týdnu a Hospodářských novinách, kde se začala naplno věnovat tématu gastronomie. Dnes je na volné noze a má stálé kulinární rubriky v Reportéru, Lidových novinách a MF Dnes. Před třemi roky jí vyšla Regionální kuchařka, která je kombinací sbírky lokálních receptů a národopisného exkurzu do českých, moravských a slezských etnografických regionů. Když zrovna nepíše nebo nevaří, chodí a leze po horách. Asi nejvíc doma je na slovenských hřebenech, kam jezdí odmalička, a na Balkáně: sem se v posledních letech vrací hlavně v zimě na sněžnicích.
S nakladatelstvím Smart Press vydala:
Regionální a Outdoorovou kuchařku, více info na www.smartpress.cz
|
|
Čtěte také:
- Švýcarsko je nejbezpečnější zemí pro r. 2020
- Bavorské hory - Pohádkový výšlap
- Největší tyrolské jezero Achensee v zimě
- Mexiko: kaňon Barranca del Cobre
- Tři dny ve Finsku zdarma pro vás letos v létě
- Ledovcové lezení ve Vorarlbersku
- Gran Canaria - tipy na nejhezčí místa na ostrově
- Festival turistiky - Nejhezčí stezky ostrova Grand Canaria
- Trentino: pendl-bus z letiště na sjezdovku
- Příroda ve městě - konference Naše příroda